Hvor skal familieferien gå hen? Her er 4 gode bud plus det løse

En god familieferie er svær at slå. Sol, varme og massere af oplevelser giver familien gode rammer til at komme tæt på hinanden, og giver dem et afbræk fra en ellers travl hverdag.

Man kan tage familien hen, hvor det skal være, det handler mest af alt om, hvad man godt kan lide at lave, og hvad type ferie man gerne vil have.

I denne artikel vil vi kigge lidt på nogle forskellige lande, som kunne være gode bud på en familieferie destination. Mange af landene har meget af det samme at byde på, derfor vil der også være fokus på, hvad der adskiller dem.

De bud, vi vil gennemgå, er naturligvis kun få af mange destinationslande, hvor man kan opleve en god familieferie, og de skal derfor naturligvis ikke ses som de eneste løsninger.

Portugal

Portugal er et land, som måske ikke ligger på manges radar. Det er dog en skam, da der findes utroligt meget at opleve her, også som familie.

Tager man et smut til Algarve, så er det en feriedestination, som har børn i højsædet. Man vil finde utroligt mange vandparker og aktiviteter, som børnene vil elske.

Derudover kan man komme ud og surfe i bølgerne rigtig mange steder op ad Atlanterhavskysten, det gælder både i Algarve, og det gælder i alle andre regioner, der har kysten mod vest som afgrænsning.

Man kan opleve meget forskelligartet natur og arkitektur i Portugal. Så er man til en lidt atypisk ferie, kan man leje en autocamper og køre fra nord til syd i det lille og fascinerende land.

Der vil være megen mad og drikke at opleve, både til store og små, og der vil være søde og rare mennesker, som i de fleste tilfælde har et godt engelsk. Det kan dog halte en smule i den ældre befolkning og i de mindre byer. Men er man steder, hvor turister normalt færdes, vil der altid blive talt engelsk.

Portugal er et godt bud til den alternative familieferie, selvom du også finder store hoteller med masser af underholdning og strandudsigt.

Man skal være opmærksom på, at vandet er koldt i Portugal, når det gælder strandbadning. Det kan dog være et lækkert afbræk fra den ellers varme luft. Men det byder måske ikke på timevis i vandet for de mindste.

Grækenland

Grækenland har mange gode familieforhold. Det er et land, som lever af turismen, og man vil derfor også finde ud af, at stort set alle hoteller og resorts har alt, hvad en familie har behov for.

Du kan finde mange resorts med 5 stjerner, der har store poolområder, og som tilbyder muligheder for sport og underholdning på stedet. Kreta og Rhodos er populære øer hos mange danske familier, og man vil derfor også opleve at møde mange andre danske familier, som kan skabe venskaber for børnene imellem. Vejret er skønt, og middelhavet er varmt at bade i.

Spanien

Spanien har ligesom Grækenland rigtig mange gode familie destinationer, den dejlige ø Lanzarote er blot en af dem. Gran Canaria, Tenerife og Mallorca er andre rigtig gode steder til familielivet på ferie.

Solen bager i Spanien, og man vil kunne blive kølet ned af Atlanterhavet, eller man kan vælge en lokation mod Middelhavet, hvor vandet er varmere.

Hoteller er der nok af. Man vil altid kunne finde store, flotte resorts og hoteller, som har alt en familie kan drømme om. Vil man være helt sikker på en god ferie, er Spanien altid det rette valg. 

Thailand

Thailand er et land, som også kan give nogle fantastiske ferieminder til familien. De har mange børnevenlige strande, og de har mange flotte hoteller. Landet er billigt at opholde sig i, og er man først nået dertil, tager man nødigt derfra.

Man kan opleve mange forskellige smage, og der vil være flot natur at opleve også. De flotte sandstrande er det helt store trækplaster for Thailand, og så naturligvis prissætningen, som er til den lave side. Derudover er snorkling en fordelagtig mulighed her, hvor man kan se andre typer vanddyr, som man ikke er vant til.

Er man som familie til en flot strandferie, så er Thailand et helt naturligt valg. Man skal dog lige flyve dertil, som tager noget længere tid end så mange andre destinationer i Europa.

Mange andre gode muligheder

Der er naturligvis mange andre gode muligheder for familieferier. Man kan overveje byferier i Tyskland, eller man kan tage en god alpeferie i Østrig. Man kan også tage en tur til Italien, hvor man kan opleve flotte strande ved Adriaterhavet og mange andre steder.

Frankrig har naturligvis også flotte destinationer, især omkring Middelhavet vil man kunne finde flere gode muligheder for familieferier.

Uanset hvad man gerne vil lave på sin familieferie, så findes der en god destination. Så er du til en bestemt type ferie, så er der ikke andet for end at afsøge markedet. 

For at opsummere de lande vi har været igennem.

Portugal er især god til autocamperferien for den aktive familie.

Grækenland har mange gode familie resorter og det dejlige varme Middelhav, samtidig med at man altid vil kunne finde andre danskere at lege med.

Spanien har også mange familie-resorter og fantastiske øer med masser af aktiviteter til familien.

Thailand har de mest fantastiske badestrande og muligheder for snorkling.

God ferie.

Menu
Top